Hem » Hur kommer kontraktstillverkning se ut i framtiden?

Hur kommer kontraktstillverkning se ut i framtiden?

Det är svårt att sia om framtiden men vi vill ändå försöka. Alla som läser på vår sajt är säkert medvetna om att kontraktstillverkning är en framgångsrik bransch som bara kommer fortsätta att växa under den närmaste framtiden. Men hur kommer det se ut i praktiken? Här kommer några av våra tankar och funderingar.

Tekniken rör sig snabbt

Vi lever i en värld där teknologin utvecklas i en rasande takt och det är givetvis något som påverkar kontraktstillverkning. Företaget måste hela tiden anpassa sig efter den rådande tekniken och fortsätta vara innovativa samt erbjuda produkter och tjänster som ligger rätt i tiden. En fördel som många kontraktstillverkare har är att de har en så bred kundkrets och rör sig inom så många olika branscher.

Beställningar kommer kunna göras on-demand

Idag vet vi att många kunder vill ha mindre kundkontakt och göra allting själva på nätet. Man vill också ha varor och tjänster som är anpassade efter sina egna personliga behov. Många företag låter dig designa din egen produkt direkt på nätet och levererar inom ett par dagar. Vi tror att något liknande kommer hända även när det kommer till kontraktstillverkning. Allt ska passa kunden så bra som möjligt och vara enkelt att förstå. Man ska hela tiden kunna spåra och följa sin order på ett enkelt sätt.

Allt kommer bli smartare och miljövänligt

Kontraktstillverkaren beställer också en hel del material som bör kunna levereras på ett smart och smidigt sätt. Man bör även här kunna följa sin order, se om det blir några eventuella förseningar och så vidare. När produkten tas emot ska den kunna scannas in utan att någon behöver ta emot den. Man försöker alltså hitta lösningar för att göra processen snabbare och mer automatiserad för att bli ännu mer effektiva. Miljön och klimatet spelar stor roll i alla branscher och kommer även att göra det inom kontraktstillverkning, Man kommer därför också försöka hitta lösningar som är klimatsmarta och som ligger rätt i tiden.

Arbeta med robotar

Vi ser att allt fler branscher övergår till att ha robotar som gör en stor del av jobbet istället för anställda människor. Det är både kostnadseffektivt och en investering för framtiden. Företaget Foxconn har redan köpt in 60 000 robotar till sina fabriker och vi tror att allt fler kommer följa i samma fotspår. Några av de arbetsuppgifter som kan skötas av robotar är bland annat att packa upp inkommande varor, återvinna material, sätta på etiketter och packa produkter som ska skickas iväg. Vi tror att detta är något som vi kommer se betydligt mer av redan inom de tio närmaste åren och att det kommer vara revolutionerade för branschen. Dock får man komma ihåg att det fortfarande finns många jobb som inte kan ersättas av robotar.